Video! Dr Anti Kukkela Saaremaale plaanitavast ilmaradarist ja tervisele ohtlikust kiirgusest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

12. juuni 2024 kell 10:14



Dr Anti Kukkela, Mariann Joonas ja Hando Tõnumaa. Foto: ekraanikuva

Keskkonnaagentuur on koos Saaremaa vallavalitsusega planeerinud 2023. aasta algusest ilma kohalikku elanikkonda kaasamata ilmaradari rajamist Üru ja Varkja küla vahele. 2023. a detsembris, kui ilmaradari projekt avalikustati, väljendasid enamus Varkja ja Üru külade inimestest selget vastuseisu ilmaradari rajamisele. Ilmaradari rajamisele vastuseisu väljendav allkirjastatud ühispöördumine saadeti Saaremaa vallavalitsusele. See ühispöördumine salastati. Nüüd kogutakse Varkja ilmaradari püstitamise peatamiseks allkirju Rahvaalgatus.ee lehel

Vestleme ilmaradari teemal rahvaalgatuse koostaja dr Anti Kukkelaga, kes elab plaanitava radari vahetus läheduses ning on kiirguste teemat uurinud aastaid.

 

Mainitud algatuses on Kukkela välja toonud mitmeid teadusuuringuid, mille kohaselt raadiosageduslikud elektromagnetväljad ei ole ohtlikud mitte ainult inimestele, vaid ka loomadele ja taimedele – kogu elusloodusele.

Vaata/kuula intervjuud siit:

 

Anna oma allkiri Varkja ilmaradari püstitamise peatamiseks Rahvaalgatus.ee lehel

Põnevaid uuringuid jagab dr Kukkela ka oma Facebooki lehel.

 

Toimetasid Mariann Joonas ja Hando Tõnumaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt