103-aastane arst paljastab oma pika ja õnneliku elu saladuse

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. juuni 2024 kell 11:00



Fotod: epochtimes.de / Gladys McGarey

103-aastane arst Gladys McGarey elab oma filosoofia järgi. Isegi pensionipõlves inspireerib ta paljusid oma raamatute ja tarkusega. 103-aastaselt leiab Arizonast pärit Gladys McGarey ikka veel uusi põhjuseid, miks iga päev tõusta ja elada tähendusrikast armastust täis elu.

 

McGarey sündis 1921. aastal ja veetis esimesed 15 aastat oma elust Põhja-Indias, kus ta vanemad olid meditsiinimisjonärid. 15-aastaselt lahkus ta Indiast ja siirdus USA-sse. Seal viis tema elutee teda muljetavaldava karjäärini meditsiinivaldkonnas.

 

Gladyst kantakse mööda lehmarada Himaalajas. Foto: Gladys McGarey

 

Pärast bakalaureusekraadi omandamist Ohios Muskingumi ülikoolis õppis McGarey Teise maailmasõja ajal Philadelphia naiste meditsiinikolledžis. “Alustasin oma arstiõpinguid [Teise maailmasõja] alguses ja lõpetasin selle sõja lõpus,” ütleb ta.

Ta oli Cincinnati Deaconessi haiglas praktikal olles ainus naisarst ja seisis silmitsi paljude väljakutsetega. Kui haiglas olid valvekorras meeste magamisruumid, siis naistele samas vastavaid ruume ei olnud. “Minu jaoks polnud ruumi,” ütles McGarey, “nii et mul oli röntgenilaud, padi ja tekk. Nii et mul oli vähemalt koht, kus lamada.”

Alguses ei võtnud haigla töötajad teda omaks, kuid see ei takistanud teda head tööd tegemast. Ta töötas kõvasti, ehitas üles oma mainet ja temast sai meditsiinivaldkonnas lugupeetud tegelane. Hiljem asutas ta koos oma abikaasa William McGareyga Ameerika holistilise meditsiini assotsiatsiooni.

Täna on ta ametlikult pensionil, kuid jätkab raamatute kirjutamist – tema uusim teos kannab nime “What Makes a Good Life”. Ta pakub endiselt ka nõustamisteenust”.

Gladys McGarey neljaga oma kuuest lapsest 1954. aastal. Foto: Gladys McGarey

 

Abistavad rutiinid

Kuigi McGareyl on kuus last, kümme lapselast, üksteist lapselapselast ja üks lapselapselapselaps, pühendab ta suure osa oma ajast selleks, et aidata teistel elada täisväärtuslikumat elu. Ta mõistab ka vajadust enda eest hästi hoolitseda.

Regulaarne rutiin on üks meetoditest, mis aitab tal 103-aastaselt nii mõndagi saavutada.

Ta alustab oma päeva tassi kohvi ja hommikusöögiga rosinakliidest. Kui vähegi võimalik, püüab ta liikuda. Aktiivne püsimiseks sõitis saja-aastane kolmerattalise mootorrattaga, kuni kukkus ja murdis ribid. Nüüd püüab ta rulaatoriga teha vähemalt 3000 sammu päevas.

Päevasel ajal paneb ta pärastlõunasele uinakule suurt tähtsust.

Palun oota...

Tegemist on tasulise artikliga, edasi lugemiseks palun logi sisse või hakka liikmeks.

    Telegram.ee tavaliige Telegram.ee kuldliige
Ava galerii

10.88€
1 kuu

(130.56€ 1 aasta)

50€
6 kuud

(8.33€ 1 kuu)

188€
1 aasta

(68€ aasta / 5.66€ kuu +*) Võimalik tasuda kolmes osas
Telegrami 1g kuldplaat
* väärtus 120€, limiteeritud kogus!
Kõik artiklid
Kõikide artiklite kuulamisvõimalus
Kõik videod
Kõik koolitused
Kõik podcastid
Telegram Mastermindid veebis
Kohtumised Telegram.ee toimetusega näost näkku
-10% allahindlus Telegram.ee veebipoes (ka kuldplaadilt)
 TelliTelliTelli


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt