Trumpi “suitsev relv”: teater nii peavoolu- kui alternatiiviusklikele

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

17. juuli 2024 kell 21:47



Fotokollaaž: SCANPIX / AP/ EPA / Getty images + photology2000 + Canva.com

“Ärge muretsege – ma teen lühidalt, et te ei peaks lehekülgede kaupa analüüsi läbi lugema. Nagu tavaliselt on see vaid minu arvamus, mis põhineb olemasolevatel tõenditel, millest valdav osa on jama ja eksitus,” kirjutab võltsikoloog ehk fakeologist Omar Jordan, juhatades sisse oma siiski piisavalt mahuka artikli, kus analüüsib mõningaid pilte ja videoid, tuues välja huvitavaid seoseid teiste ajalooliste libaoperatsioonidega.

*Mõiste “suitsev relv” viitab kõige tugevamatele kaudsetele tõenditele, mitte otsestele tõenditele. 

 

Alustan siis tavalise sissejuhatusega, mille kohaselt ei saa mina (või keegi teine) kuidagi lõplikult tõestada, et see sündmus oli lavastatud või osaliselt lavastatud pettus. Selle asemel ma lihtsalt uurin võimalust, et kogu asi võis olla võlts.

Kui see oleks võltsitud, siis kuidas nad seda teeksid? Noh, nad veenaks teid alustuseks, et Butleris, Pennsylvanias lendasid läbi õhu “tõelised kuulid” ja nad kasutaksid selliseid meetodeid nagu selle naeruväärselt ebatõenäolise foto avaldamine.

Foto: Doug Mills (ekraanikuva)

See foto on mõeldud Trumpi pea juures lendava “vihiseva kuuli” jäädvustamiseks. Peame uskuma, et see on kas kuul, mis “kõrva riivas” või mõni teine ​​kuul. Ärge unustage, kui suur on tõenäosus, et kuul riivab tema kõrva, kuid mööngem vähemalt, et see on üks triljoni tüüpi võimalusest. Magav-tardid ütlevad teile, et see oli “jumalik sekkumine” või et tal oli “ingel õlal”. Võite vabalt selliseid asju uskuda, kui see paneb teid end hästi tundma.

Ma ei hakka nüüd pikemalt analüüsima, kas kasutatud kaameraga (Nikon Z9) oli võimalik seda “vihisevat kuuli” isegi jäädvustada või mitte. Saate seda ise uurida, kui olete valmis või hoolite sellest väga. Leppigem lihtsalt kokku, et see on võimalik, hoolimata sellest, kui tõenäoline või ebatõenäoline. Tunnistagem ka seda, et kaameramees pildistas vahetpidamata, nii et see pole välistatud ega ka “õnn”, sest see oleks vaid üks sajast tema jäädvustatud kaadrist. Aga kui see oli pettus, siis oleks see sobiv ülesanne fotograaf-agendi tüüpi inimesele.

Foto: Doug Millsi erakogu (ekraanikuva)

Saagem tuttavaks – Doug Mills  (sünd. 1960) – Ameerika fotograaf, kes on Valge Maja sündmusi kajastanud alates 1983. aastast. Ta alustas tööd The New York Timesis 2002. aastal, olles varem olnud Washingtoni The Associated Pressi peafotograaf, tänu millele suutis ta võita kaks Pulitzeri auhinda meeskonnatöö eest. Alates 2019. aasta veebruarist on ta Valge Maja korrespondentide ühingu juhatuse liige.

Doug juhtus jäädvustama ka 11. septembri hommikul järjekordse “ikoonilise foto”, tol korral George W. Bushist, kes “sai uudise” teise võltslennuki (lend 175) WTC (Maailma kaubanduskeskuse) lõunatorni lendamisest. 

Foto: Doug Mills / AP Photo (ekraanikuva)

Seega on meil ühendust 9/11-ga, mis on tänapäeva PsyOpsis (psühhologilises operatsioonis) tavaline. Ilmselt oli George W. Bushi Florida põhikooli lendamine nii tähtis sündmus, et nad otsustasid saata Valge Maja fotograafi (maksumaksjate peenraha eest), et dokumenteerida, kuidas president loeb hulgale väikelastele lugu kitsest.

Doug oli kohal ka siis, kui vabamüürlane Bill Clinton vahendas Kesk-Ida rahulepingut, mis on tema CV-s veel üks ikooniline foto. Muidugi pole lihtsalt õnnelikud kokkusattumused täiesti välistatud, sest Doug töötas Valges Majas ja osales paljudel presidentide üritustel.

Palun oota...

Tegemist on tasulise artikliga, edasi lugemiseks palun logi sisse või hakka liikmeks.

    Telegram.ee tavaliige Telegram.ee kuldliige
Ava galerii

10.88€
1 kuu

(130.56€ 1 aasta)

50€
6 kuud

(8.33€ 1 kuu)

188€
1 aasta

(68€ aasta / 5.66€ kuu +*) Võimalik tasuda kolmes osas
Telegrami 1g kuldplaat
* väärtus 120€, limiteeritud kogus!
Kõik artiklid
Kõikide artiklite kuulamisvõimalus
Kõik videod
Kõik koolitused
Kõik podcastid
Telegram Mastermindid veebis
Kohtumised Telegram.ee toimetusega näost näkku
-10% allahindlus Telegram.ee veebipoes (ka kuldplaadilt)
 TelliTelliTelli


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt