MM-il sootestis põrunud poksijad osalevad olümpiamängudel – kus peitub tõde?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

2. august 2024 kell 8:49



Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) kinnitas hiljuti, et kaks poksijat, kes diskvalifitseeriti mullu maailmameistrivõistlustelt sookontrollis läbikukkumise tõttu, pääsevad tänavu Pariisis võistlema, vahendab The Guardian. Rahvusvahelise poksiliidu (IBA) president Umar Kremlev kommenteeris pärast 2023. aasta MM-i, et mõlemale sportlasele sai saatuslikuks ka DNA-testi tulemus.

Äsja toimus ühe kõnealuse võistleja esimene poksimatš, mis leidis kiire lõpu, kuna tema vastane võttis vastu raske otsuse mitte jätkata – põhjuseks liiga tugev valu. Ka teadusuuringud on näidanud, et meeste puberteedi läbinud inimeste keskmine löögijõud on naiste puberteedi läbinutega võrreldes 162% suurem.

Kuid leidub ka neid, kes kutsuvad tekkinud arvamustesõjas aega maha ja kõiki erinevaid fakte arvesse võtma. Varem ühte kõnealustest sportlastest võitnud Iiri poksija Amy Broadhurst kommenteeris: “… see, et teda on varem (ära tagunud) 9 naist, ütleb kõik,” lisades, et kui peaks siiski selguma, et tegu on mehega, on tal vastik. “Aga praegu ei tea keegi, mis tõesed faktid on.”

 

Alžeerlane Imane Khelif ja Taiwanist pärit Lin Yu-Ting alustasid mõlemad sel nädalal oma olümpiateed: Khelif kohtus värskelt 66 kg kategoorias itaallanna Angela Cariniga ning Linil on täna oodata 57 kg kategoorias kohtumist vastasega, kelle nime pole avaldatud.

Neljapäeva hommikul andis Khelif oma vastasele tugeva paremsirge, mis vaid peale 46-sekundilist mängu sundis itaallannat katkestama. Carini jäi teda teisele poole ringi paisanud löögi järel jalule, kuid see oli puhas löök otse vastu lõuga, mille järel naine kõndis oma nurka ning ütles, et “see oli pagana valus”. Pärast oma tugiisikutega konsulteerimist otsustas Carini loobuda ja Khelif kuulutati võitjaks.

 

Mõtteid juhtunust jagas oma X-i seinal ka kirjalik J.K. Rowling:

“Kas mõni pilt saaks meie uut meeste õiguste liikumist veel paremini kokku võtta? Naeratus mehelt, kes teab, et teda kaitseb naistevihkajatest spordiinstitutsioon, naudib naise ahastust, keda ta just rusikaga pähe lõi ja kelle eluambitsioonid ta äsja purustas. #Pariis2024”

Pärast kaotust pisaratele voli andnud Carini ütles ajakirjanikele: “Ma läksin ringi, et võidelda. Ma ei andnud alla, aga löök oli liiga valus ja nii ma ütlesin, et aitab. Ma lahkun sirge seljaga.”

ROK-i otsus on vastuoluline ning endine maailmameister Barry McGuigan väljendab oma pahameelt. X-i postituses<

Palun oota...

Tegemist on tasulise artikliga, edasi lugemiseks palun logi sisse või hakka liikmeks.

    Telegram.ee tavaliige Telegram.ee kuldliige
Ava galerii

10.88€
1 kuu

(130.56€ 1 aasta)

50€
6 kuud

(8.33€ 1 kuu)

188€
1 aasta

(68€ aasta / 5.66€ kuu +*) Võimalik tasuda kolmes osas
Telegrami 1g kuldplaat
* väärtus 120€, limiteeritud kogus!
Kõik artiklid
Kõikide artiklite kuulamisvõimalus
Kõik videod
Kõik koolitused
Kõik podcastid
Telegram Mastermindid veebis
Kohtumised Telegram.ee toimetusega näost näkku
-10% allahindlus Telegram.ee veebipoes (ka kuldplaadilt)
 TelliTelliTelli


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt