Suur vend taevas: Šveitsi hakkab jälgima droonide võrgustik

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. august 2024 kell 8:23



Selle aasta sügiseks plaanitakse Šveitsi kohale ööpäevaringselt tiirlema saata tuhandeid täisautomaatseid droone, teatab Blick. Selle taga on telekommunikatsiooni ettevõte Swisscom, mis plaanib andmed edasi müüa politsei-, tuletõrje- ja päästeüksustele. Aga kas ka rahvusvahelistele korporatsioonidele? Vastavad arutelud juba käivad.

 

Näiteks liiklusõnnetuse või tulekahju korral on droonipildid mõeldud olukorra koheseks pildistamiseks, muutes päästeteenistuse töö koordineerimise lihtsamaks. Swisscomi lubadus: see võib päästa inimelusid.

Swisscom kinnitab, et järgitakse droonide kasutamist puudutavaid seadusi. See viitab vaid lennuohutusega seotud eeskirjadele.

Andmekaitse aspektist tekib aga tõenäoliselt palju rohkem küsimusi. Mis saab salvestustest, mida tehakse ööpäevaringselt ja üle riigi? Kuhu andmed jõuavad? Ja kas pildistatute privaatsus on tagatud?

Eradroonide omanikele kehtib järgmine: inimesi ei tohi ilma nõusolekuta pildistada ega filmida, kui nad on selgelt tuvastatavad. Huvitav on näha, kuidas see hakkab välja nägema Swisscomi võrgus, mida politsei rendib.

 

Jälgimisriik ja diktatuur on üha enam kohal

Šveitsis toimuv peaks andma mõtteainet ka kõikide teiste riikide kodanikele, sest kui projekt jääb Šveitsis alaliseks, siis on luuredroonid peagi ka meie kodude kohal tiirlemas.

Valitsused kõikjal maailmas räägivad, kuidas nad sooviva meid kaitsta “õnnetuste, mõjutamiskatsete ja desinformatsiooni” eest, aga kuidas peaks rahvas olema kaitstud valitsusagentide eest, kes tahavad Euroopas kontrollühiskonda ja diktatuuri kehtestada?

 

Allikas: Weltwoche

 

Toimetas Hando Tõnumaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt