Singulaarsus on lähedal – vaata, mida see tähendab

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

5. september 2024 kell 8:43



Pilt: Pixabay (doodlartdotcom) + Wikimedia Commons (Michael Lutch) + Canva

2005. aastal ennustas futurist Ray Kurzweil oma raamatus “The Singularity Is Near: When Humans Transcend Biology”, et 2045. aastaks muutuvad masinad inimestest targemaks. Ta nimetas seda pöördepunkti “singulaarsuseks” (tehnoloogiline singulaarsus on futuroloogias oletuslik hetk, millest alates ei ole võimalik tehnika arengut ennustada) ja tabas märki. Kurzweil, kes on tehisintellekti jälginud alates 1963. aastast, saavutas fanaatilise poolehoiu, eriti Silicon Valleys. Alljärgnev on tõlge Robert B. Tuckeri Forbesis avaldatud artiklist.

 

Tänavu ilmunud raamatus “The Singularity is Nearer: When We Merge with A.I” tõstab Kurzweil singulaarsuse saabumise ajakava 2029. aastasse. „Algoritmilised uuendused ja suurandmete esilekerkimine on võimaldanud tehisintellektil saavutada üllatavaid läbimurdeid oodatust varem,” teatab Kurzweil. Alates võitudest sellistel mängudel nagu “Jeopardy!” kuni autojuhtimise, esseede kirjutamise, advokatuurieksamite sooritamise ja vähidiagnoosimise juurde – iga päev tehakse uusi edusamme ja häid uudiseid on ees ootamas veelgi.

 

Tehisintellekt muutub inimesest targemaks

Kurzweil ennustab, et peagi suudab tehisintellekt teha kõike, mida inimene suudab, ainult et paremini. Selle kümnendi lõpuks on oodata 3D-prinditud rõivaid ja maju. Tehakse meditsiinilisi ravimeid, mis “lisandavad aastakümneid inimeste elueale”. “Need on kõige põnevamad ja tähendusrikkamad aastad kogu ajaloos,” märkis Kurzweil intervjuus Boston Globe’i teaduskirjanikule Brian Bergsteinile.

Ise futuristina kiidan Kurzweili keskendumist helgele homsele. Kurzweili bestsellerite staatus juhib tähelepanu meie käsitööle. Tema hästi dokumenteeritud ja mõtlemapanev raamat kutsub meid üles jätma kõrvale tänaste meedias ilmuvate pealkirjade sünguse ning selle asemel mõtisklema külluse üle, mida arenev tehnoloogia eelseisvatel aastatel kaasa toob.

Futuristid nõustuvad üldiselt tagasivaatamise võimalusega, et ette näha. Kurzweil rabab oma

Palun oota...

Tegemist on tasulise artikliga, edasi lugemiseks palun logi sisse või hakka liikmeks.

    Telegram.ee tavaliige Telegram.ee kuldliige
Ava galerii

10.88€
1 kuu

(130.56€ 1 aasta)

50€
6 kuud

(8.33€ 1 kuu)

188€
1 aasta

(68€ aasta / 5.66€ kuu +*) Võimalik tasuda kolmes osas
Telegrami 1g kuldplaat
* väärtus 120€, limiteeritud kogus!
Kõik artiklid
Kõikide artiklite kuulamisvõimalus
Kõik videod
Kõik koolitused
Kõik podcastid
Telegram Mastermindid veebis
Kohtumised Telegram.ee toimetusega näost näkku
-10% allahindlus Telegram.ee veebipoes (ka kuldplaadilt)
 TelliTelliTelli


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt