Eesti Politsei hangib massirahutuste paremaks ohjeldamiseks suruõhurelvad

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

17. september 2024 kell 9:48



Kuigi eestlased ei kipu tänavale isegi siis, kui endal elu põrguks tehakse, valmistuvad võimud millegi pärast massirahutusteks. Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ostab endale suruõhurelvad, et paremini ohjeldada massilisi korratusi. Suruõhurelv oleks leebem alternatiiv näiteks kummikuulidega tulistamisele, vahendab ERR.

 

Politsei- ja piirivalveamet mitmekesistab võimalusi, kuidas reageerida võimalikele massirahutustele. Näitena võib siin välja tuua pronksiöö või Valgevene-Leedu piiril toimunud hübriidrünnaku, kus korraga üle piiri tahtis saada suurtes kogustes illegaalseid immigrante.

Politsei ostab kriisideks valmistumiseks näiteks juurde veekahureid ja suruõhu- ehk pneumorelvi, mille rauast läheb lendkeha õhku lendu suruõhu või muu surugaasi jõul.

Tavalistele patrullidele need relvad ei lähe, vaid hoopis kiirreageerijatele ja massiohjeüksustele.

Jaak Kiviste PPA valmisoleku ja reageerimise büroost kommenteeris, et suruõhurelvaga saab tulistada kuni paarikümne meetri kaugusele ning see oleks leebem alternatiiv näiteks kummikuulidele. Valu, mis sellega tekitatakse, on võrreldav näiteks politseinuiale, kuid sellega ei pea tingimata ka valu tekitama.

“Vahetades seda lendkeha, saab panna sinna ka värvikuule, mis märgistavad siis ära need inimesed, kes on ründe toime pannud,” ütles ta.

Esimesed relvad võiksid politsei kasutusse jõuda juba järgmisel aastal.

“Neid on kasutusele võetud ka teistes riikides, nagu Soomes, ja sealt saadud positiivne kogemus on andnud kindlust, et neid sobib ka meil kasutusele võtta,” märkis Kiviste.

 

Allikas: ERR

 

Toimetas Mariann Joonas



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt