Eesti ministrite akadeemiline taust (suur ülevaade)

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

27. september 2024 kell 15:12



Tugev enamus Eesti praeguse valitsuse ministritest on pärit Tallinnast või mujalt Põhja-Eestist, kuid kõige rohkem kuulub valitsuse koosseisu Tartu Ülikooli vilistlasi, tuleb välja ülevaatest, mille koostas Telegramile poliitikavaatleja Andres Laiapea.

 

Tartu Ülikooli ja Tallinna Ülikooli kõrval on valitsuses oma vilistlaste näol esindatud ka Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Maaülikool ja Tallinna Tehnikaülikool. Magistrikraadini ei ole enamik ministritest jõudnud. Naised on üldiselt haritumad kui mehed. Doktorikraadiga on ainult haridus- ja teadusminister. Kahel ministril on doktoriõpingud pooleli.

Kristen Michal (sünd. 1975 Tallinnas, Reformierakond), praegune peaminister, lõpetas 2009 õigusteaduse erialal eraülikooli Akadeemia Nord, mis liitus seejärel Tallinna Ülikooliga, kuid samas alanud magistriõpingud jäid tal lõpetamata.

Kristina Kallas (sünd. 1976 Kiviõlis, Eesti 200), praegune haridus- ja teadusminister, lõpetas 2000 ajaloo erialal Tartu Ülikooli, kaitses 2002 samal alal Kesk-Euroopa Ülikoolis Ungaris  magistrikraadi ja 2016 doktorikraadi poliitikateaduse erialal Tartu Ülikoolis. Bakatöös käsitles Kallas Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni riikidevahelisi läbirääkimisi aastatel 1990–1994, magistri- ja doktoritöös aga rahvussuhete kujunemist Eestis.

Liisa-Ly Pakosta (sünd. 1969 Tallinnas, Eesti 200), praegune justiits- ja digiminister, lõpetas 1993 ajaloo erialal Tartu Ülikooli ja 2021 magistriõppe õigusteaduse erialal Tallinna Ülikoolis, alustades seejärel doktoriõpinguid samal alal Tartu Ülikoolis.

Hanno Pevkur (sünd. 1977 Iisakus Ida-Virumaal, Reformierakond), praegune kai

Palun oota...

Tegemist on tasulise artikliga, edasi lugemiseks palun logi sisse või hakka liikmeks.

    Telegram.ee tavaliige Telegram.ee kuldliige
Ava galerii

10.88€
1 kuu

(130.56€ 1 aasta)

50€
6 kuud

(8.33€ 1 kuu)

188€
1 aasta

(68€ aasta / 5.66€ kuu +*) Võimalik tasuda kolmes osas
Telegrami 1g kuldplaat
* väärtus 120€, limiteeritud kogus!
Kõik artiklid
Kõikide artiklite kuulamisvõimalus
Kõik videod
Kõik koolitused
Kõik podcastid
Telegram Mastermindid veebis
Kohtumised Telegram.ee toimetusega näost näkku
-10% allahindlus Telegram.ee veebipoes (ka kuldplaadilt)
 TelliTelliTelli


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt