Viis olulist küsimust kurikuulsa lapsejagamise juhtumi kohta

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

10. oktoober 2024 kell 11:20



Foto: Facebook

Olen oodanud nädal aega, lootes näha peavoolumeedias mingitki märki sellest, et neljas võim midagi teeks. Saan aru, et laste hooldusõiguse asju reeglina ajakirjanduses ei kajastata, aga kuna sotsiaalmeedias on see teema jõudnud väga paljudeni, kerkivad üles mõned küsimused.

 

  • Kui peavoolumeedia avaldab lapse isa versiooni juhtunust, siis miks ei avaldata ema versiooni?
  • Kuidas ei lubata väikesel lapsel turvakodust oma lähedastele helistada, kui isegi kinnipeetud vanglas seda teha võivad? Ja juhul, kui väide, et laps oma lähedastele helistada ei tohi on vale, siis miks seda ümber ei lükata?
  • Millise seaduse/määruse alusel on lubatud ilmselgelt ema lähedust soovivat last oma emast eraldada ja koguni nädalaks ajaks?
  • Kuidas on praegu toimuv kooskõlas Eesti Vabariigi põhiseaduse, ÜRO inimõiguste deklaratsiooni või lapse õiguste konventsiooniga, milles on öeldud, et igasugustes lapsi puudutavates ettevõtmistes tuleb esikohale seada lapse huvid? Kuidas saab olla lapse huvides, et ta on isoleeritud KÕIKIDEST oma lähedastest?
  • Millal ja millistel tingimustel võtab sõna õiguskantsler, kes lasteombudsmanina peaks kaitsma laste õigusi suhetes avalikke ülesandeid täitvate inimeste ja asutustega?

 

Eks küsimusi on veelgi, aga nendele küsimustele on minu arvates väga oluline ASAP saada avalikke vastuseid, sest ausalt öeldes õõnestab praegune ajakirjanduse ja riigiametite käitumine (st vaikimine) väga paljude lapsevanemate usaldust riigi ja ajakirjanduse (loe: süsteemi) vastu.

 

Mariann Joonas
Telegram.ee peatoimetaja

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt