Brasiilia ülemkohus tühistas pärast 5,2 miljoni dollari tasumist Muski X-i keelu

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

11. oktoober 2024 kell 10:07



Brasiilia ülemkohus tühistas teisipäeval keelu Elon Muski sotsiaalvõrgustikule X, mis oli selle suurimal Ladina-Ameerika turul 5 nädalat blokeeritud vaidluse tõttu väidetava desinformatsiooni üle, vahendab ERR.

 

“Annan loa sotsiaalplatvormi tegevuse viivitamatuks taastamiseks”, ütles kohtunik Alexandre de Moraes oma otsuses pärast seda, kui X maksis välja umbes 5,2 miljoni dollari väärtuses trahve mitme kohtumääruse täitmata jätmise eest.

Seejärel andis kohtunik Brasiilia järelevalveorganitele 24 tundi aega, et teha X Brasiilia enam kui 22 miljonile kasutajatele taas kättesaadavaks.

Kohtuvaidlus käis Brasiilia 2022. aasta valimiskampaaniaga seotud väidetava valeteabe tulva pärast. Augustis jõudsid pinged haripunkti, kui Moraes blokeeris X-i, mis ei täitnud tema nõudmisi eemaldada kümneid desinformatsiooni levitamises süüdistatud parempoolseid kontosid ja nimetada Brasiilias uus seaduslik esindaja.

Raevunud Musk sarjas Moraesi, nimetades teda “kurjaks diktaatoriks”, kuid lõpuks täitis X kõik Moraesi nõudmised, et peatamine tühistataks.

Tüli, mis vastandas sõnavabaduse ja ettevõtte vastutuse, jälgiti tähelepanelikult kogu maailmas, Brasiilia parempoolsed süüdistavad Moraest tsensuuris ja ametiseisundi kuritarvitamises.

 

Allikas: ERR

 

Edastas Mariann Joonas



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt