Kaasaegse toidutööstuse varjatud ajalugu: kuidas tubakaettevõtted tegid meist toidusõltlased

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

17. oktoober 2024 kell 7:30



Foto: Pixabay (Alexas_Fotos + Shutterbug75) + Canva

Intervjuus Calley Meansiga, kes on raamatu “Good Energy” (“Hea energia”) kaasautor ning Robert F. Kennedy juuniori poliitikanõustaja, arutleb dr Mercola, kuidas tubakafirmad ostsid 1980. aastatel ära suuri toiduettevõtteid, rakendades toidutootmisel sõltuvusstrateegiaid ja mõjutades toitumisjuhiseid, mis tõi kaasa krooniliste haiguste tõusu.

 

1910. aastal ilmunud Flexneri aruanne, mida rahastas John D. Rockefeller, kujundas ümber meditsiinihariduse, rõhutades farmatseutilisi sekkumisi ja marginaliseerides terviklikke lähenemisviise, pannes aluse kaasaegse tervishoiu piirangutele.

 

Kuidas tubakatööstus salaja toidutööstuse kaaperdas

Korruptsioon tervishoiuasutustes, sealhulgas huvide konflikt teadusuuringute rahastamises ja suunistekomiteedes, põlistas väärad tervisenõuanded ja takistab senini tõhusat krooniliste haiguste ravi. Vaja oleks tervisesüsteemi reformi, mis eeldab huvide konfliktide kõrvaldamist nõuandekomiteedest, rahaliste stiimulite ümberkorraldamist ja patsientide mõjuvõimu suurendamist rohujuuretasandi propageerimise ja hariduse kaudu – kõike selleks, et võidelda krooniliste haiguste epideemiaga.

Tubakatööstuse varjatud mõju meie toidusüsteemile on vastutav paljude töödeldud toiduainete eest, mis tänapäeval toidupoodide riiulitel on. Nagu Means selgitab: “1980-ndatel, kui vaadata maailma kõige väärtuslikumaid ettevõtteid – praegu on need Microsoft, Amazon ja Google –, olid need tubakafirmad Philip Morris ja R.J. Reynolds, sest suitsetamine oli nii tulus äri.

Kuna suitsetamise määr hakkas rahvatervise hoiatuste tõttu langema, tegid need tubakahiiglased kalkuleeritud sammu. Kuna nende põhitegevus oli ohus, kasutasid nad oma tohutuid sularahavarusid suuremate toiduettevõtete ostmiseks. Kui vaadata 1980. aastate Wall Streeti suurimaid tehinguid, siis olid need Philip Morris ja R.J. Reynolds, kes ostsid toiduettevõtteid – esimene Krafti ja US Foodsi, teine

Palun oota...

Tegemist on tasulise artikliga, edasi lugemiseks palun logi sisse või hakka liikmeks.

    Telegram.ee tavaliige Telegram.ee kuldliige
Ava galerii

10.88€
1 kuu

(130.56€ 1 aasta)

50€
6 kuud

(8.33€ 1 kuu)

188€
1 aasta

(68€ aasta / 5.66€ kuu +*) Võimalik tasuda kolmes osas
Telegrami 1g kuldplaat
* väärtus 120€, limiteeritud kogus!
Kõik artiklid
Kõikide artiklite kuulamisvõimalus
Kõik videod
Kõik koolitused
Kõik podcastid
Telegram Mastermindid veebis
Kohtumised Telegram.ee toimetusega näost näkku
-10% allahindlus Telegram.ee veebipoes (ka kuldplaadilt)
 TelliTelliTelli


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt