24. veebruar 2013 kell 12:11
Peipsi jääle, umbes pool kilomeetrit Kallaste kaldast, kerkis täna kalaküla, kus mitukümmend kalurit veedavad nädalavahetuse jääl, et saaks kala püüda nii päeval kui ka öösel, kirjutab ERR.
Tauno Laasik, kes kalaküla tava taas elustada tahab, jagas haugiga hapukapsasupi retsepti nii lätlastele kui ka eestlastele, vahendas “Aktuaalne kaamera”.
“Hapukapsas meil praegu keeb. Sinna on pandud natukene kruupi, natukene porgandit, natukene sibulat. Haugilt võtsime filee, lõikasime selle parajateks kuubikuteks, paneme sinna sisse ja laseme veel korraks keema ja ongi võrratu hapukapsa-haugisupp valmis,” kirjeldas Laasik, kelle kinnitusel sobivad hapukapsas ja kala hästi kokku.
Talvine Peipsi on aga niivõrd eksootiline paik, et meelitas kohale isegi hispaanlased.
“See on väga huvitav. Huvitav on teada, et see on järv, mille peal saab autodega sõita. Jää on hämmastavalt paks. Meil ei ole kunagi nii paksu jääd. See on erakordselt tore,” rääkis fotograaf Alberto Arce.
Allikas: ERR
Toimetas Mariann Joonas
Kommentaarid
Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.