17. august 2013 kell 17:26
Ajakirjas ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry avaldatud uuringu kohaselt võib arbuusimahl olla abiks trennijärgse lihasvalu leevendamisel ning seda tänu aminohappe L- tsitrulliini sisaldusele, mis aitab valu põhjuseks olevat piimhapet kiiremini laiali viia. Arbuusimahla toimeid käsitlevates viimastes töödes on mainitud ka tema antioksüdantseid omadusi, võimet suurendada lihasvalku ja sportlikku võimekust. Samuti aitab arbuusisöömine vähendada n-ö halva kolesterooli kogunemist veres.
Uues uuringus testiti arbuusimahla, L-tsitrulliiniga rikastatud arbuusimahla ja vastavat aminohapet mitte sisaldavat kontrolljooki vabatahtlikel osalejatel tund enne trenni. Leiti, et nii looduslik mahl kui ka rikastatud mahl leevendasid trennijärgset lihasvalu; seejuures oli looduslikus mahlas sisalduv L-tsitrulliin organismile paremini kättesaadav.
Uuring: MedIndia
Allikad: ERR, Daily Mail
Foto: wallsank.com
Toimetas Maarja Aljas
Kommentaarid
Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.