17. august 2022 kell 14:04
Probiootikumid ehk piimhappebakterid (head bakterid) on viimastel aastakümnetel teinud võidukäiku – neid tarbivad immuunsuse turgutamiseks nii noored emad kui tippsportlased. USA kardioloog dr William Davis avaldas käesoleva aasta veebruaris raamatu “Super Gut” (“Super-sisikond”), mis keskendub inimese mikrobioomile ja sellele, et viimase 50-100 aastaga on meie sisemine bakterite koloonia drastiliselt vaesunud. Raamatus õpetab ta ise endale headest bakteritest jogurtit valmistama, et siis nende probiootikumide abiga nelja nädalaga enda mikrobioomi täiustada, seeläbi tervist turgutada ja isegi kaalu kaotada.
Chicagos elav eestlane Mai Meyers, kes on hapendamise guru, isetervenemise entusiast, bakterifänn, Weston A. Price´i organisatsiooni retseptiblogija ja gurmaan, kelle juures sõbrad ja tuttavad käivad isetehtud leiba, hapendisi ja muid hõrgutisi söömas ja koju kaasa ostmas, otsustas dr Davisega ise ühendust võtta, õppis tema käe all probiootikumide tegemise selgeks ning käis seda suve alguses ka Eestis õpetamas.
Seekordses intervjuus on luubi all rohkelt uuritud Lactobacillus reuteri, mille avastas 60ndatel Saksa mikrobioloog Gerhard Reuter ja mille abil Mai on muu hulgas kõvasti kaalu kaotanud. Kui palju täpselt, Mai ei tea, sest ta lihtsalt ei kaalu ennast.
Vaata Mai Meyersi ja Telegrami peatoimetaja Mariann Joonase vabas vormis jutuajamist siit:
Mai D-vitamiininäidud enne ja pärast kuuri:
Vaata ka dr Davise videoid L.reuteri teemadel:
Lisainfo: Dr Davise koduleht, tema raamatut saad tellida näiteks siit või siit.
Mai jogurti-grupp Facebookis: “Võimsad probiootilised võlujogurtid”
Toimetas Mariann Joonas
Kommentaarid
Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.